Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΕΝΕΣΤΩΤΑ Μέρος IX, Κεφάλαιο : ΥΓΕΙΑ
http://4.bp.blogspot.com/-oIFbm6pBumg/Udo8lWf0crI/AAAAAAAAC-E/kuXoYXRGgjU/s1600/vintage_under2.jpg
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΕΝΕΣΤΩΤΑ


Μέρος ΙΧ


Κεφάλαιο ΥΓΕΙΑ

 

http://2.bp.blogspot.com/-GxKg4fG9Fv4/Uq3ppFsa_SI/AAAAAAAAHNs/zO6vOFVeygo/s1600/divider.gif


ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 3986
Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου
Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015.
http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/1b/c6/58/1bc6588fea6749f058285e14d58c916569b92ec8/application/pdf/N.+3986.pdf


http://2.bp.blogspot.com/-GxKg4fG9Fv4/Uq3ppFsa_SI/AAAAAAAAHNs/zO6vOFVeygo/s1600/divider.gif

“Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο θέμα της επιβολής Τέλους Επιτηδεύματος στην Ένωση  Εθελοντών Αιμοδοτών και Ομάδων Π.Ε Καβάλας από το Υπουργείο Οικονομικών. Σας αποστέλλουμε την απάντηση που μας έδωσε το Υπουργείο/ Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, για να δει όλος ο κόσμος την προχειρότητα αλλά και την γελοιότητα  με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο Οικονομικών, όχι τα φυσικά πρόσωπα ή  τις μεγάλες Εταιρείες, αλλά τους Εθελοντές Αιμοδότες. Όταν φθάνουν στο σημείο να φορολογούν τους Εθελοντές Αιμοδότες, αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος κάτοικος αυτής της χώρας  ότι οι ένοικοι του Υπουργείου Οικονομικών είναι εκτός πραγματικότητας.  Μέσα από τα γυάλινα γραφεία τους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς να γεμίσουν τα ταμεία του κράτους, και το χειρότερο όπως φαίνεται από την απάντηση τους, θεωρούν ότι επιτελούν και θεάρεστο έργο. Την μεγαλύτερη ευθύνη όλων όσων γίνονται, δυστυχώς, φέρουν οι  Έλληνες βουλευτές οι οποίοι ψηφίζουν τέτοιους νόμους  <για το καλό μας>. Κάποια στιγμή πρέπει να δοθεί και ένα τέλος στον παραλογισμό και στην ηλιθιότητα κάποιων οι οποίοι θεωρούν ότι το κράτος είναι τσιφλίκι του μπαμπά τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξαλειφθεί το Τέλος Επιτηδεύματος, από την Ένωση  Εθελοντών Αιμοδοτών και Ομάδων Π.Ε Καβάλας, αλλά και από όλους όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς.  Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι να διακόψουμε την δράση μας και φυσικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται και που έχει σχέση με την διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στους πολίτες της πόλης μας αλλά και γενικότερα στον αντίκτυπο που θα έχει σε όλους τους πολίτες  αυτής της χώρας.  Ευχόμαστε να καταλάβουν οι του ΥΠ. ΟΙΚ. ότι δεν μπορείς να προσδοκάς έσοδα για το κράτος από τους Εθελοντές Αιμοδότες, από όποια σκοπιά και να το δεις. Το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται όλο και περισσότερο αναξιόπιστο και αφερέγγυο."

Η Ένωση Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ε. Καβάλας, αποτελεί μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία η οποία συστάθηκε προσφάτως  με σκοπό την προώθηση του ιδανικού του εθελοντισμού μέσω της αιμοδοσίας, προς κάλυψη των αυξημένων καθημερινά αναγκών της χώρας μας στο υπερπολύτιμο αγαθό του αίματος. Δυστυχώς, με την έναρξη της δραστηριότητάς της, η Ένωσή μας  αντιμετώπισε ποικίλες δυσκολίες στην υλοποίηση των στόχων της, οφειλόμενες κυρίως στην παντελή έλλειψη στήριξης από τους αρμόδιους Δημόσιους Οργανισμούς και Φορείς. Εσχάτως προέκυψε ένας νέος αξεπέραστος οικονομικός «σκόπελος», ο οποίος αφορά στην επιβληθείσα από το Υπουργείο Οικονομικών καινοφανή υποχρέωση των εταιριών ακόμη και της δικής μας νομικής μορφής να καταβάλουν προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. φόρο προσδιοριζόμενο από τις διατάξεις περί του «Τέλους Επιτηδεύματος», μια καθόλα δυσβάστακτη οικονομική υποχρέωση, πλήρως μάλιστα αναντίστοιχη  με τους καταστατικούς σκοπούς και δράσεις μας.

Δηλώνουμε σήμερα ότι η συλλήβδην ομαδοποίηση των πάσης φύσεως εταιριών, η μη διάκριση βάσει του κοινωνικού ρόλου που επιτελεί η καθεμία και η επιβολή παράλογων οικονομικών επιβαρύνσεων σε τακτική μάλιστα ετήσια βάση, μας ωθεί χωρίς κανένα δικαίωμα επιλογής στον καθ’ όλα άδοξο τερματισμό της δράσης της Ένωσής μας, όπως και εκατοντάδων παρόμοιων με εμάς σχηματισμών ανά την επικράτεια, αποτρέποντας αδικαιολόγητα και μάλιστα υπό την κρατική ανοχή την υλοποίηση του ευγενούς, ανιδιοτελούς  και κοινωνικά σπουδαίου έργου της διάδοσης της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Καλούμε τις ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων να αντιληφθούν έστω και καθυστερημένα τις ευθύνες απέναντι σε υγιείς προσπάθειες τοπικών κοινωνιών με άμεσα κοινωνικά οφέλη και υψηλά ιδεώδη, και ζητούμε την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αστικών μη κερδοσκοπικών εταιριών, ώστε να δύνανται οι τελευταίες να συνεχίζουν την αξιόλογη δράση τους χωρίς τη «δαμόκλειο σπάθη» του οικονομικού «στραγγαλισμού» τους, πριν οδηγηθούν στον νομοτελειακό αφανισμό τους.

Με τιμή,
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ
Σημείωση Η ανάρτηση θα εμπλουτίζεται με νεότερα στοιχεία.
http://2.bp.blogspot.com/-GxKg4fG9Fv4/Uq3ppFsa_SI/AAAAAAAAHNs/zO6vOFVeygo/s1600/divider.gif


Απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών:

«Απαντώντας στην από ........... πρόσκληση διαμαρτυρίας σας, σχετικά με την επιβολή τέλους επιτηδεύματος σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, σας γνωρίζουμε ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις είναι συνάρτηση της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων της ανάπτυξης της οικονομίας και της αύξησης της φορολογικής συμμόρφωσης. Επομένως, βελτιούμενες οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας θα εξεταστούν προσεκτικά όλες οι προτάσεις για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών και της βελτίωσης της φορολογικής νομοθεσίας.Σχετικό video σε ενημερωτική εκπομπή όπου μιλά για το θέμα το πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας.


http://2.bp.blogspot.com/-GxKg4fG9Fv4/Uq3ppFsa_SI/AAAAAAAAHNs/zO6vOFVeygo/s1600/divider.gif


Σημείωση
Η ανάρτηση θα εμπλουτίζεται με νεότερα στοιχεία.

http://www.varosi4seasons.gr/gallery/users/admin/arxiki/kato_meros.gif

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου